BACKNEXT
Louke de Zavel
Uncategorized / March 9, 2015

Ode aan Louke de Zavel.

 

Met dit bericht wil ik graag iemand bedanken, namelijk Louke de Zavel!

Louke de Zavel is namelijk eigenaresse van ‘Foto de Zavel’ aan de Lange Jufferstraat 48 in Utrecht.

Ik denk dat ik ergens in 2010 voor het eerst haar mooie, kleine winkeltje binnen liep. Destijds zat ik op de Fotovakschool in Amsterdam en volgde daar de 4-jarige opleiding Fotografische Vormgeving. Daar kwam ik met allerlei soorten fotografie in aanraking waaronder pinhole. Deze techniek greep mij direct aan en ging ermee aan de slag. Al eerder was mij het winkeltje gezien opgevallen als ik daar ergens in de buurt fietste. Maar nog niet eerder had ik ‘een goede reden’ om daar naar binnen te gaan. Die reden heb je natuurlijk allang als je gewoon geïnteresseerd bent in fotografie of bijzondere winkels. Nu had ik echter een pinhole camera gekocht via internet ( zero image in Hong Kong ) en daar mijn eerste 4×4 inch vlakfilms mee volgeschoten. Die kon ik mooi bij haar laten ontwikkelen.

In de winkel ontmoette ik de eigenaresse Louke. Meteen werd ik enthousiast aangesproken en raakte ik met haar in gesprek over fotografie. Metname de pinhole kwam aan bod en zij nodigde mij vrij snel uit voor een Pinhole-Tref. Zij zocht al wat langer naar mensen die zich hierin interesseerden om een bijeenkomst te organiseren. Op deze manier kon je kennis en enthousiasme delen met gelijkgestemden. De naam van Danny van Kalkhoven ( www.dkalkhov.home.xs4all.nl ) kwam al snel ter sprake, omdat hij zich al jaren alleen maar bezighoudt met deze techniek.

Inmiddels zijn wij 5 jaar en een aantal ‘zittingen’ verder. Heb ik mijn opleiding al 3 jaar afgerond en nog steeds klant bij Louke. Ook heeft zij een plekje voor Danny en mij vrijgemaakt in haar eigen etalage waarin wij voor langere tijd werk hebben mogen plaatsen!

Ik wil haar graag bedanken voor haar enthousiasme en inzet met betrekking tot mijn fotografiewerk en dat van anderen. Want al jaren zet zij zich geheel belangeloos in door mensen die bij haar in de winkel komen met elkaar in contact te brengen. Zij zal zelf zeggen dat het belang voor haar ligt in meer klanten voor haar winkel. Dat mag dan zo zijn, maar zonder haar was er een heleboel NIET in op poten gezet!

Ga vooral een keertje langs in haar winkel, want het staat gelijk aan een fotografiemuseum en je treft een bijzonder aardige vrouw die, als het niet te druk is, altijd in is voor een praatje.

Sinds kort staan er ook maar liefst 4 donkere kamers achterin het gebouw! Deze behoren tot het CAFU ( Centrum voor Analoge Fotografie Utrecht ).

Analoge fotografie wordt daar lekker voortgezet!

Louke bedankt.

 

Foto de Zavel

Lange Jufferstraat 48

3512 EE in Utrecht

email: info@dezavel.nl
Loading