BACKNEXT
Aan het werk op de studio
Uncategorized / March 9, 2015

Opstelling

Lampenproject!

Al geruime tijd ben ik bezig met het fotograferen van oude gloeilampen.
Op mijn website onder ‘werk’ staat hierover een duidelijk verhaal.
Inmiddels ben ik bijna zover dat ik deze lampen aan de buitenwereld ga tonen middels mijn website. Niet dat ik al klaar ben met het fotograferen, maar er zijn nu zo ongeveer 25 lampen op de camera vastgelegd. En die wil ik langzamerhand aan de nieuwsgierigen laten zien.
Want, er wordt erg enthousiast gereageerd op dit project. Niet alleen door bekenden, maar zeker door mensen via wie ik aan de lampen ben gekomen. Geleend, gekocht of zelfs gratis gekregen via marktplaats.
Ik zoek de lampen grotendeels via marktplaats met de beschrijving ‘gloeilampen’. Vervolgens krijg ik meer dan 1000 zoekresultaten. Hier moet ik tussen gaan zoeken wat ik wil hebben. De toevoeging ‘oude’ wil ook wel eens helpen.

Eenmaal in mijn bezit ga ik ermee aan de slag. Dat houdt concreet in dat ik er eerst geruime tijd naar ga zitten kijken. Vaak gefascineerd door het binnenwerk. Meestal verdient de lamp een schoonmaakbeurtje: poetsen met glassex en een zachte doek, soms verwijderen van hinderlijke tekst op het glas en lichtjes inwrijven van fitting met koperpoets.
Daarna kan ik de lamp gaan ophangen met visdraad. Afhankelijk van het gewicht van de lamp gebruik ik hiervoor verschillende diktes.

Eenmaal opgehangen begin ik met belichten. Het blijkt dat je voor bijna elke soort lamp een andere belichting nodig hebt. Dat betekent dus elke weer opnieuw zoeken naar de juiste opstelling.
Loading