Morgen gaat er een nieuwe expo van start.

‘Through the Pinhole’

Een expositie puur en alleen gericht op de pinhole techniek. Met 13 deelnemers uit Nederland, België en China

Dit keer buiten de landsgrenzen en wel in België.

Antwerpen, here I come!

Adres: DOKA

Lange Koepoortstraat 17, 2000 Antwerpen

www.doka-antwerpen.be


Uitnodigingsafbeelding gemaakt door Udo Prinsen.

 

Al vooruit blikken op het nieuwe jaar!!!

Jaaaaaaa!!! Want er komt een nieuwe expositie aan!!

Op zondag 15 januari zal ik samen met Udo Prinsen en Casper Prager een expositie openen in het Gemeentehuis van De Bilt.
Udo Prinsen is de initiatiefnemer en heeft ons uitgenodigd deze samenwerking aan te gaan.

In het kort zullen wij alle drie eigen werk tentoonstellen, maar zal het middels een thema bij elkaar gebracht worden.

Een korte voorstelling:

Udo Prinsen heeft jaren lang als animator gewerkt, maar richt zich momenteel op ‘Solargrafie’. Dat wil zeggen , het vastleggen van de banen van de zon gedurende lange periodes van bijvoorbeeld maanden. Dat gebeurt op lichtgevoelig materiaal, zoals fotopapier. Door middel van de pinhole techniek legt Udo dit op verschillende plekken vast. Zijn grootste project tot nog toe was deelname aan de expeditie naar Spitsbergen! Udo zet geweldige projecten op touw en geeft hiermee ook collega kunstenaars de mogelijkheid deel te nemen.

Website van Udo Prinsen: www.udoprinsen.com

Casper Prager is opgeleid als smid. Casper maakt prachtig werk als fulltime autonoom kunstenaar. Zware metalen met een boodschap. Hij runt een eigen smederij in Amsterdam, midden in een woonwijk! Aldaar maakt Casper op de ouderwetse manier beelden die hij ook nu weer tentoon zal stellen samen met ons!

Website van Casper Prager: www.Casperprager.com

Alle drie zijn nu hard aan het werk om de expositie met prachtig werk aan te kleden. Ik zal jullie via mijn blog op de hoogte houden!!
Zet de 15e januari vanaf 15.00 uur maar alvast in uw agenda, want het belooft wat moois te gaan worden!

Dus voor degene die dat leuk lijkt, ben ik er persoonlijk om uitleg te geven bij het getoonde werk. En anders gewoon lekker bijpraten of kennis maken?
Prachtige plek om te zijn, dicht bij het strand ook nog eens!
De expositie zal nog in ieder geval te bezichtigen zijn op de volgende data:

– Zondag 21 Augustus;
– Zondag 4 September en
– Zondag 18 September.

Wie weet tot dan!!!

Nog maar 1 nachtje en dan gaat de expositie met als thema ‘Licht’ van start!!
En ook de gemeente Rotterdam heeft het opgepikt! Zij gaan namelijk over niet al te lange tijd de gehele divisie cultuur beheren in de regio waartoe ook Hoek van Holland behoort. Daarom is er nu dus ook een pagina op de website van de gemeente Rotterdam aan dit project gewijd.

Zie hieronder het artikel:

Eerste vuurtoren met led- verlichting in hoek van holland

29 april 2016 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

Voor het tweede jaar geeft het Kustverlichtingsmuseum in Hoek van Holland ruimte aan autonome kunstenaars.
Expo Licht

Expo Licht opening op 1 mei 2016

Ook het museum zelf heeft een primeur, de eerste vuurtoren met ledverlichting.

Van de eerste vuurbaak naar technologie van de 21e eeuw, alle instrumenten die met kustverlichting te maken hebben zijn te bezichtigen in het 8 verdieping tellende museum.

Beheerder René Vas vertelt boeiende verhalen over alles wat hiermee te maken heeft. Helma Vlemmings heeft de blikvanger op de terp gemaakt.

Tussen de vaste opstelling zijn op elke verdieping een of meerdere werken van een kunstenaar te zien. Dit jaar is er gekozen voor het thema licht van de volgende kunstenaars:

Op de affiche is al werk van fotograaf Hanne van Baarle te zien. Lampen fotograferen is een van zijn specialiteiten en de Brandarislamp is daar een lichtend voorbeeld van. Nostalgie, politiek, vergankelijkheid, onderwerpen die emotie oproepen bij de kijker zijn belangrijke items in zijn werk.

Frans Room heeft veel affiniteit met vuurtorens, bakens en lichtopstanden. Hij heeft ze allemaal getekend, geschilderd of geëtst en het is een indrukwekkende collectie van historisch erfgoed. In de toren is een andere passie van hem te zien lichtinstallaties, twee spiegellichtkasten waarin van alles gebeurt.

Peggy Crince le Roy is glaskunstenaar. Glas in al zijn verscheidenheid, van gloeiende vloeibare lichtgevende massa naar een object waarin materiaal, kleur en licht een prachtig samenspel geven.

Maarten Huizinga is een kunstzinnige duizendpoot, surrealistische schilderijen, vrolijk trommelende installaties, striptekenaar. Licht spreekt hem ook aan en hij gaat terug naar de oervormen van licht en hij wekt o.a. bliksem en het noorderlicht op. Hoogspannend.

Annemiek Drijfhout wordt geïnspireerd door de rust, ruimte en licht en de sfeer die dit opwekt in de natuur en legt dit vast op doek met olieverf. De waddeneilanden zijn een geliefd onderwerp en vooral Terschelling is een van haar favoriete plekken.

Florian Cats is als conceptueel fotograaf bezig de menselijke geest te prikkelen door surrealistische beelden te maken. De schoonheid en kwetsbaarheid contrasteren in zijn werk. Hij wil de kijker uitdagen op een andere manier naar de wereld te kijken.

Melan van Driel haalt haar inspiratie voor haar illustraties uit de natuur. Tijdens haar studie aan de Willem de Kooning Academie heeft zij zich verder ontwikkeld in digitale illustraties. Haar werk kenmerkt zich door dromerige, kleurrijke scenario’s waarbij mens en natuur één worden.

Manuel Padding en Samantha Rees gaan een samenwerking aan met geluid en licht.

Aankondiging Expo Vuurtoren Hoek van Holland 01-05-2016

 

 

 

 

Holladijee!!!!!!

Er komt een prachtige, gedeelde expositie aan!

Met het thema ‘Licht’ zal ik beelden uit de serie ‘Gloeilampen’ tonen.

Daarnaast zal er nog van 7 kunstenaars werk te bewonderen zijn! Op elke verdieping 1. Mijn werk zal op de 7e etage, vlak onder het ‘lichthuis’, tentoongesteld worden.

De bezichtigingsdagen en -tijden voor de expositie zijn beperkt! Hieronder alvast de dagen. Tijden volgen nog!

1 Mei: OPENING!

15 mei;

5 & 19 juni;

3 & 17 juni;

7 & 21 augustus;

4 & 18 september 2016

 

Lokatie:

 

Kustverlichtingsmuseum Hoek van Holland

Willem van Houtenstraat 102

3151 AC Hoek van Holland

 

 

20150930_105810

Notitieboekje met daarin gegevens over het lampje oa, merk, afmetingen, persoon van wie het lampje geleend of gekocht is

 

IMG-20150930-WA0011IMG-20151028-WA0000IMG-20150930-WA000920151028_105603

Super trots ben ik met dit bericht!!!

Twee gloeilampen, de Cryselco kooldraadlamp en de Philips kaarslamp zijn geselecteerd door de redactie van het magazine. Ik was helemaal vergeten dat ik ‘FotoGrafie’ had aangeschreven in mei 2015. Hierin verwees ik ze naar mijn serie ‘De wereld volgens Auke’. Niet wetende dat zij toch mijn website bekeken, maar pas veel later, eind januari 2016, reageerden, verraste mij.
In deze mail werd mij volgens henzelf de ‘brutale vraag’ gesteld of zij ook nog twee gloeilampen uit de gelijknamige serie mochten publiceren. Het werk uit de andere serie willen ze graag later dit jaar een plaats geven! Waarschijnlijk in de editie van juli/augustus. Wordt vervolgd dus!

Maar nu dus op pagina 66-67 van de maart/april-editie: Gloeilampen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gloeilamp afbeelding uit 1974 Philips voor mijn blog

Gloeilamp vervaardigd bij de Philips Gloeilampen fabrieken in Eindhoven. Foto is geplaatst bij een artikel over energie besparende maatregelen. 1974.

Deze foto trof ik aan zoekend op het internet naar informatie over gloeilampen. Prachtig vond ik het! Ik herkende namelijk direct dezelfde belichtingswijze die ik nu toepas met mijn eigen serie ‘gloeilampen’. Mijn doel was en is niet direct om uniek te zijn in wat ik doe en maak. Maar ik kon tot op heden niet iets vinden dat in de buurt kwam. Maar nu dus wel en dat vind ik eigenlijk best wel leuk.
1974.
Toen was ik 1 jaar en nog niet echt bezig met lampen.
40 Jaar later inmiddels wel en met een geheel andere reden dan toen deze foto gemaakt werd. Helaas weet ik ( nog ) niet door wie de foto gemaakt is.
Ik ga denk ik eens bij Philips langs om mijn werk te tonen……..maar nu in kleur.


Loading